Pivovar

Naše pivo

V pivovaru Keras pro Vás vaříme tři typy českých ležáků:

10° světlé výčepní
12° světlý ležák
12° tmavý ležák

V našem pivovaru se vaří klasickou dekokční metodou, která je typická pro česká piva. Používáme výhradně jen tradiční suroviny jako slad, vodu, chmel a ušlechtilé pivovarské kvasnice. Bohužel je tato zásada čím dál tím častěji porušována zejména velkými pivovary, které ve snaze ušetřit suroviny přidávají do piva náhražky sladu, stabilizátory a barviva. Pivo necháváme zrát za nižších teplot, nijak neurychlujeme celý proces kvašení a ležení. Máte tak jistotu, že je vždy čerstvé, správně prokvašené a uleželé. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto si uchová všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny. Vyšší hořkost působí nejen chuťově příjemně, ale má i blahodárný vliv na trávení.

V třínádobové nerezové varně o objemu 1000 l vyrážené mladiny postupně probíhají fáze vystírání, rmutování, scezování a chmelovar. Poté se ochlazená mladina zakvasí ušlechtilými pivovarskými kvasnicemi. Hlavní kvašení trvá zhruba 1 týden při teplotě 12°C. Dokvašování probíhá v ležáckém sklepě při teplotě 2°C 35 dnů i déle podle typu vařeného piva. Důležitým kritériem při výrobě dobrého piva je dodržování typicky českých postupů. Samozřejmě i hygiena a čistota je nedílnou součástí úspěšného výrobního procesu. 

Prodej piva

Přímo v pivovaru lze zakoupit všechny piva z naší nabídky s sebou v dvoulitrových PET lahvích, nebo ve skleněných litrových lahvích. 

Po domluvě (osobně v pivovaru, telefonem 720 522 622, prostřednictvím Facebooku nebo e-mailové schránky) lze v pivovaru také zakoupit sudové pivo v libovolném objemu.

Cena sudového piva:

  • 20 Kč/0,5 l - 12° světlý nebo tmavý ležák 
  • 18 Kč/0,5 l - 10° světlé výčepní pivo

K sudovému pivu lze také zapůjčit výčepní zařízení.

V restauraci mohou také sběratelé a příznivci pivní turistiky zakoupit pivní etikety, sklenice, tácky a jiné sběratelské předměty s logem našeho pivovaru.