O nás

Od začátku až do finále. Z lásky k pivu jsme založili v Bechyni l.p. 2018 nový pivovar KERAS.

U nás se vaří klasickou dekokční metodou, která je typická pro česká piva. Používáme výhradně jen tradiční suroviny jako slad, vodu, chmel a ušlechtilé pivovarské kvasnice. /Bohužel je tato zásada čím dál tím častěji porušována zejména velkými pivovary, které ve snaze ušetřit suroviny přidávají do piva náhražky sladu, stabilizátory a barviva./ Pivo necháváme zrát za nižších teplot,  nijak neurychlujeme celý proces kvašení a ležení. Máte tak jistotu, že je vždy čerstvé, správně prokvašené a uleželé. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto si uchová všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny. Vyšší hořkost působí nejen chuťově příjemně, ale má i blahodárný vliv na trávení.

Jak pivo vyrábíme?

Důležitým kritériem při výrobě dobrého piva je dodržování typicky českých postupů. Samozřejmě i hygiena a čistota je nedílnou součástí úspěšného výrobního procesu.

V třínádobové nerezové varně o objemu 1000 l vyrážené mladiny postupně probíhají fáze vystírání, rmutování, scezování a chmelovar.

Poté se ochlazená mladina zakvasí ušlechtilými pivovarskými kvasnicemi. Hlavní kvašení trvá zhruba 1 týden při teplotě 12°C.

Dokvašování probíhá v ležáckém sklepě při teplotě 2°C 35 dnů i déle podle typu vařeného piva.